Coat of arms of Montenegro
NTO
Sekretarijat za razvojne projekte
Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo turizma
Savjet za privatizaciju

Owner:

State of Montenegro

Project type:

PUBLIC PRIVATE PARTNERSHIP – long term lease

Total surface area:

13132 m2

Opis

Ova zona se nalazi na raskršću dva glavna saobraćajna pravca (željeznička pruga Beograd-Bar i koridora Podgorica-Petrovac i Podgorica-Sozina-Bar). Mreža unutarnjih puteva u naselju Vranjina nije razvijena. Samo naselje je okrenuto prema nepreglednoj pješačkoj zoni duž obale, koja zahtijeva kompletnu rekonstrukciju. Izvan naselja postoje stari piutevi koji vode do starog kamenog mosta na južnoj strani i koji su takođe bili popločani u prošlosti. U sklopu naselja postoji velika mreža pješačkih staza.

Analiza o najboljoj upotrebi i raspolaganju imovinom dobija se u suradnji sa Ministarstvom finansija i Upravom za nekretnine. U toku je izrada informativnog dokumenta o statusu najbolje upotrebe nekretnina.

Lokacija je obuhvaćena Državnim studijama lokacija za Vranjinu s Lesendrom.

Mjesto obuhvata površinu od 13.132 m² i sastoji se od turističkog odmarališta Ecolodge sapotencijalnih 30 objekata koji mogu pružati usluge posjetiocikma naselja s maksimalnim kapacitetom od 61 ležaja. Investicija bi takođe podrazumijevala info pult, suvenirnicu, tradicionalno dizajniran restoran koji bi služio organsku, lokalno proizvedenu hranu, konferencijsku sala kapaciteta 50 mjesta, wellness i SPA zonu smještenu na obali, plažu s kafićima , i zonu za odmor.

s. No.
1
2
NASLOV
Planning documentation
Planska dokumentacija
DETALJI
icon
icon